Kısa adı ( EMİRDER ) olan KOCAELİ KARTEPE İNSAN HAKLARI DAYANIŞMA DERNEĞİ’inin 327. hafta basın açıklamasıdır

Alikahya ve çevresinde hayatı olumsuz yönde etkileyecek ve kartepe ilçesi, de dâhil olmak üzere çevre yerleşim birimleri zehir solumak zorunda kalacaktır.

Dilovası’ndan sonra en fazla kanser vakası görülen bölge Alikahya ve Köseköy bölgeleridir, bu bölgelerde yeterli derecede fabrikalar zaten mevcuttur, yeni bir demir çelik fabrikası bölgenin yok olması demektir, demir çelik fabrikasının ileriki dönemde diğer fabrikalar gibi büyüyüp çevre için daha büyük bir tehdit oluşturacaktır.

Demir çelik fabrikasının yerleşim birimlerine yakın kurulması cennet gibi ilçemiz kartepe’ yi yok etmek demektir, fabrikadan yayılacak duman ve toz bulutları, gelip giden taşıma araçlarının egzoz gazları ile hava kirliliği bölgemizde büyük sorunlara yol açacaktır.

Her ne kadar sorunsuz bir fabrika görüntüsü çizilse’de bu fabrika bir demir çelik fabrikasıdır asla sıfır zararla çalışmayacaktır, fabrikanın çevremize ve insanlarımıza vereceği zarar fabrika kurulmadan evvel tartışılmalı ve bu fabrikanın yerleşim birimlerinin içine kurulmaması gerekmektedir.

Fabrikaların hala bu bölgelerde kurulmasını anlamış değiliz, demir çelik fabrikası POSCO yerleşim birimlerinin içine değilde daha müsait çorak arazilere ve yerleşim birimlerinin dışına kurulmalıdır.

POSCO demir çelik fabrikasının kurulmak istenen bölgesinde oturan duyarlı halkımızı bu fabrikanın yerleşim birimlerinin yakınına dahi kurulmaması için mücadeleye çağırıyoruz.

POSCO demir çelik fabrikasını kuracak olan sermaye ve kapitalist çevreler halkımızın sağlığını hiç düşünmemektedir, demir çelik fabrikası demek çevrenin ve insanlarımızın büyük zararlar görmesi demektir.

POSCO demir çelik fabrikası Hindistanın ODİSHA eyaletinde JAGATSİNPUR bölgesinde kurmak için uğraştığı fabrikasını bölge köylüleri köy girişinde 6 yıldır tuttukları nöbet ile engellemektedirler, hindistanda 6 yıldır direnen köylüler POSCO’ya satılan topraklarını geri almak ve fabrikanın kurulmasını engellemek için tam 6 yıldır mücadele vermektedirler, fakat aynı kararlılık ve mücadeleyi bizim halkımızda görememekteyiz.

Hindistanlı mücadeleci köylülere verdikleri mücadeleden dolayı şu ana kadar çeşitli kişi ve kurumlarca 800 civarında dava açılmıştır, 6 yıldır topraklarını emperyalist para babalarına kaptırmamak ve çevreye zararlı bir fabrikayı topraklarına kurdurmamak için mücadele eden Hindistanlı köylüleri gösterdikleri onurlu mücadeleden dolayı kutluyoruz.

Ve aynı duyarlılığı çok geç olmadan alikahyalı ve köseköylü halkımızdan’da bekliyoruz, çok geç olmadan bu fabrikanın başka çorak ve verimsiz bölgelere kaydırılması için mücadeleye başlanması gerekiyor, eğer mücadelede geç kalırsak oturduğumuz ve yaşam sürdüğümüz bölgeyi kapitalist para babalarına kaptırdığımız an, geleceğimizi yok etmiş oluruz.

(     EMİRDER    )

KOCAELİ KARTEPE İNSAN HAKLARI DAYANIŞMA DERNEĞİ

BAŞKAN
                                                           ALİ AKBAŞ
 www.emirder.tr.gg                                                                 aliakbasmsn@hotmail.com
Avatar
Adınız
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.